Skip to main content
x

Vraag en antwoord

De sleutel met transponder

Autosleutels zijn sinds 1995 voorzien van een transponder, ook wel startonderbreker genoemd. Alleen als je autosleutel over een transponder beschikt kan je de auto starten. De sleutel (ijzeren gedeelte wat in je contactslot gaat) geeft je toegang tot het slot in de deur en het contactslot van de auto. Gelijktijdig geeft de transponder de motor een signaal dat deze mag starten. Het is de combinatie van de sleutel en de transponder die toelaat de auto te starten.

 

Hoe ziet de transponder eruit? 

TranponderDe transponder lijkt op een rechthoekige magneet of glazen buisje, zie de foto aan de linkerkant. Bij sommige (sleutel)behuizingen zit de transponderchip in/op de elektronica chip bevestigd en zit deze dus niet los in de behuizing.

 

 

 

 

Autosleutel is signaal verloren met auto?

Soms kan het zijn dat de auto en de autosleutel elkaar niet meer herkennen. Dat kan komen omdat de batterij een tijdje leeg is geweest of er iets gewijzigd is aan u elektronica. De auto kent de sleutel niet meer. Dit komt maar heel zelden voor.

De autosleutel moet terug aan de wagen gekoppeld worden zodat ze elkaar terug herkennen.

 

Hebt u een sleutel zonder afstandsbediening?

Als u een wagen na1995 hebt dan zit er wel een transponder in uw sleutel. Zonder deze transponder zal uw wagen niet starten.

Wilt u een extra sleutel? Dat kan maar de transponder zal eerst moeten geprogrammeerd worden in uw wagen vooraleer u deze sleutel kan gebruiken.

 

Wat is klonen?

Hiermee is het mogelijk om transponder van uw originele sleutel te kopiëren. Dat kunnen we doen bij  meer van 80% van de autosleutels die vandaag bestaan.
Op deze manier wordt het voor u nog goedkoper.

Bij deze werking hebt u geen originele sleutel, maar kan wel of zonder afstandsbediening.   

 

Wat zijn de verschillende sleutels die ik kan bestellen?

Voor de meeste wagens heb ik 4 opties.

  • Vaste sleutel met transponder
  • Kliksleutel zonder afstandsbediening
  • Kliksleutel met afstandsbediening
  • Originele sleutel